Electronice nefolosite stocate de romani in valoare de peste 800 milioane de euro
Electronice nefolosite stocate de romani in valoare de peste 800 milioane de euro

Electronice nefolosite stocate de romani in valoare de peste 800 milioane de euro

Electronice nefolosite stocate de romani in valoare de peste 800 milioane de euro In medie, romanii stocheaza 5 produse pe care nu le mai folosesc niciodata, in special din categoria electronice dar si articole pentru casa, pentru gradina, pentru sport, pentru copii, jocuri si jucarii. Peste 550 miliane de euro ar valora electronicele stocate si nefolosite, conform unui studiu. De cele mai multe ori romanii stocheaza telefoanele nefolosite, tablete, aparate foto si camere video fiind nefolosite de 1-6 ani. Electronicele mari nefolosite sunt de obicei sisteme PC, monitoare, laptop-uri dar si aparate de bucatarie, masini de spalat, cuptoare, aparate de climatizare etc.

O statistica al romanilor care stocheaza bunuri, in functie de regiune ar fi:
Nord-vest: 80%
Nord-Est: 80%
Vest: 82%
Centru: 80%
Sud-Muntenia: 76%
Bucuresti-ilfov: 86%
Sud-Est: 79%
Sud-Vest Oltenia: 76%

Conform studiului romanii din mediul urban stocheaza mai mult bunurile decat cei din mediul rural, insa cei care locuiesc la casa vor stoca mai mult datorita spatiului mai mare disponibil. De obicei bunurile sunt pastrate in cazul in care va mai fi nevoie de el, in cazul in care cel nou se defecteaza, pentru a fi daruit cuiva sau pur si simplu nu ne putem desparti de el.

O varianta folosita de cei de la bloc, dezbatuta si intro emisiunde de radio este depozitarea lucrurilor in scara blocului, bine inteles al celor care este posibil. De multe ori am intalnit coborand din apartament dulapuri, frigidere, masini de spalat si nelipsitele flori care nu mai au loc in apartament sau pur si simplu nu ne mai plac.

In orasele mari, cum ar fi Cluj au aparut chiar si afaceri cu acel tip de "boxe" unde cel care o inchiriaza cu o suma modica poate depozita anumite lucruri care crede ca ii vor mai fi de folos. De cele mai multe ori aceste firme ofera si servicii de transport, deci va fi foarte usor sa scapam de lucrurile nefolositoare din locuinta si sa le sortam pe cele care mai sunt de folos.

In Cluj, o firma ofera 1800 metri patrati disponibili pentru depozitare, lucrurile fiind pazite. Pretul pentru o boxa de 10 metri patrati este 250 lei +TVA/luna iar pentru boxele mai mari tariful este negociabil. Aici lucrurile sunt ferite de inundatii, mucegai sau alte pericole. Aceste spatii de depozitare sunt folosite atat de cei care doresc sa faca loc in locuinta cat si de cei care locuiesc cu chirie pentru o perioada limitata in Cluj, astfel facand economie prin oprirea contractului de inchiriere.

O alta varianta ar fi valorificarea obiectelor de care nu mai avem nevoie prin vanzarea in targuri fizice sau online, astfel constituind un buget pentru alte lucruri sau pentru diverse economii. Vanzarea online este la indemana si tot mai des folosita de toate categoriile de varsta.

Donarea lor incepe sa fie utilizata de romani, astfel prin oferirea lor gratuita scapam de stresul depozitarii, facem o bucurie unor oameni si ajutam mediul prin recilarea naturala.

In concluzie fiecare avem lucruri nefolositoare iar varianta cea mai buna este vanzarea sau donarea lor iar cele pe care le consideram inca folositoare le putem depozita in spatii speciale pentru acest scop.

Adauga un anunt | TOS | ANPC | Cine suntem?

Cu noi esti peste tot! Adauga si tu anuntul tau gratuit!