Cum pot promova un anunt cel mai eficient?

Putem imparti metodele de promovare in 2 mari categorii, metode de promovare gratuite si metode de promovare platite. In functie de anuntul pe care doriti sa il publicati si buget daca exista, alegem metodele de publicitate.

De ce sa promovezi mult orice vinzi?
Indiferent ca vinzi lucruri personale sau ai o firma, un magazin online etc., faptul ca ajungi cu oferta la cat mai multe persoane cresc sansele de a vinde cu un pret cat mai bun si de a vinde cat mai mult. Prin publicitatea catre mai multe persoane cererea creste si implicit puteti decide pretul.

Un caz concret il pot da din propria experienta. Dorind sa cumpar un apartamen acum 6 ani, am analizat ofertele, am ales cele care ma interesau si am contactat proprietarii. Am ramas la 2 variante apartamentele fiind in zone apropiate, la etaje indentice ceea ce imi permitea sa negociez maxim cu pretextul „Daca nu esti de acord cu pretul meu, merg dincolo ca e mai ieftin :))”. Vanzatorii nu au facut suficienta publicitate proprietatii desi au apelat si la o agentie care s-a dovedit neperformanta. Pretul initial cerut a fost 34000 Euro pentru un apartament cu 2 camere, etaj 2, zona buna, scara amenajata, curata, 54.64 mp total si 48 mp util; cam asta era un pret corect pentru acea vreme dar eu am vrut sa negociez. Am cautat pe internet si in ziar sa vad unde este anuntul, el fiind prezentat de un agent si surpriza, nu am gasit anuntul nicaieri. Profitand de acest pont am negociat pana la 24.000 Euro, deci un castig de 10.000 Euro doar din negociere. Imediat ce proprietarii au fost de acord cu suma oferita am facut un precontract de vanzare cumparare, eu platind 9000 Euro avans si specificand ca in cazul renuntarii vor trebui sa imi inapoieze dublu, adica 18.000 Euro. Inainte de acceptarea ofertei, probabil in ziua in care noi am mers la notar ei (copii probabil) au postat anuntul pe diverse site-uri si in ziar, telefonul incepand sa sune continuu, pretul fiind unul foarte bun pentru acea vreme adica 34.000 Euro. Au primit o oferta de 30.000 Euro cash insa nu mai puteau vinde deoarece nu puteau vinde acum fara acordul meu, CF-ul fiind blocat. Pentru a vinde ei trebuia sa imi dea 9000 Euro pe langa cei 9000 Euro platiti de mine, ei fiind in pierdere cu 3000 Euro.

Acesta este un caz real intalnit chiar de mine personal si intareste ideea de nevoie a publicitatii inainte de a efectua o vanzare. Daca proprietarii publicau la timp anunturile ar fi castigat cel putin 6000 Euro in plus.

Despre publicitatea platita voi vorbi in alt articol deoarece ea este foarte vasta insemnand mai mult decat publicarea unor anunturi pe site-uri de publicitate. Publicarea anunturilor pe site-urile de publicitate, gratuit are insa multe avantaje de la gratuitate pana la aprecierea potentialilor clienti, anuntul fiind vazut din propria vointa si nu agresiv cum este cazul multor anunturi platite.