Etapele pentru realizarea fundatiei casei. Am inceput construirea!

Fundatia casei este poate cel mai important lucru deoarece daca nu este executata corect restul constructiei va avea de suferit. Pentru a executa corect aceasta etapa trebuie sa avem in vedere mai multe etape. Prima etapa ar fi evaluarea solului pentru a stabili nivelul de elevare si necesarul de materiale. A doua etapa este pregatirea terenului prin curatarea de orice constructie si excavarea daca este necesar pentru nivelare. Se va indeparta si vegetatia dupa care se va trasa fundatia casei consultand un topograf sau prin masuratori manuale.

Dupa efectuarea masuratorilor si trasarea santurilor se va trece la sapat care poate fi manual sau mecanic. Recomand sa fie turnat betonul in ziua in care se sapa santul deoarece in cazul unor eventuale precipitatii exista riscul surparii pamantului in santurile sapate si calculele nu vor mai fi aceleasi. Se va calcula volumul necesar de beton si se va comanda la cifa sau poate fi facut manual cu o betoniera. De asemenea se recomanda folosirea betonului adus de o cifa deoarece pretul nu este cu mult diferit, munca este mai putina si calitatea este uniforma.

Dupa turnarea betonului se va trece la cofrarea fundatiei folosind panouri sau ca in cazul meu, scandura. Am ales sa cofrez cu scandura deoarece oricum o voi refolosi la asteriala acoperisului si pretul ei este destul de avantajos, intre 650 lei si 800 in functie de dimensiune.

Dupa turnare fundatia va fi umpluta cu piatra de obicei, se va izola cu polistiren daca se doreste, eu nu am facut acest lucru insa acum il regret deoarece m-ar fi ajutat la izolarea mai eficienta. Se leaga plasa de buzau sau fierul necesar si se va turna betonul care va fi placa. Bun, si acum partea interesanta. Cat a costat fundatia?

Pentru fundatie am cheltuit doar pentru material 33617 Lei, insa 3800 Lei dati pe scandura vor fi scazuti din pretul acoperisului deoarece voi refolosi scandura. Cea mai mare suma a fost cheltuita pentru beton 19470 lei si pentru fier 4100 lei. Tinem cont ca toate preturile pentru materiale au fost negociate deoarece la cumpararea unei cantitati mai mari orice comerciant este dispus sa ofere preturi mai bune. Ramaneti alaturi de noi si vom posta evolutia casei.