Ce facem cu hainele lui bebe? Vanzare haine, schimburi, anunturi.

Nu este un secret ca hainele bebelusilor raman foarte repede mici si sunt folosite o perioada scurta, insa investitia in special in prima perioada este destul de mare. De obicei hainutele pentru nou nascuti sunt cele mai putin utilizate datorita numarului mare de bucati cumparate/ primite iar in aceasta perioada bebe creste foarte repede.

Aceasta problema am avuto si noi, insa dilema apare dupa ce ramane gramada de hainute si trebuie sa hotaram: le depozitam sau le vindem. Vanzarea lor la cunostinte sau pe internet ne ajuta sa recuperam o parte din costul lor cu care sa putem cumpara alte lucruri necesare lui bebe.

E rau sa ii dam lui bebe haine purtate?
De multe ori am auzit ideea ca a da haine purtate copilului este o rusine sau anumite boli pot fi transmise. Spalarea lor corespunzatoare trebuie facuta chiar si pentru hainutele noi, ele fiind atinse de alte persoane in magazin, in productie, transport etc. Prin refolosirea hainelor ajutam mediul recicland si bugetul deoarece costul lor este de multe ori cu 50% mai mic.

Cum si unde putem vinde lucrurile copilului?
Parintii sunt nevoiti sa vanda periodic lucrurile care nu mai pot fi folosite de cel mic, de la hainute la jucarii, patut, carucior etc. Site-urile de anunturi reprezinta o solutie buna pentru vanzarea acestor lucruri.

Etapele principale pentru a putea vinde produsele:
1) Stabilirea produselor nefolositoare
Se vor stabili produsele care nu mai sunt de folos, cele carora starea le permite vanzarea. Va recomand sa le puneti intr-un loc separat o perioada sa vedeti daca bebe se poate desparti de ele. Noi am avut lucruri de care nu am putut sa ne despartim.

2) Verificarea starii produselor
Dupa ce au fost alese produsele potrivite pentru vanzare, se va verifica starea lor si daca permite vanzarea. In functie de stare se va stabili pretul si daca exista anumite defecte se vor mentiona in anunt.

3) Fotografierea produselor
Fotografierea se va face cu un telefon sau aparat de fotografiat cu o calitate peste medie sau se vor folosi fotografiile originale ale produsului.

3) Creearea unei descrieri
O descriere cat mai completa legata de dimensiunile produsului, instructiuni de folosire, varsta recomandatatc.

4) Stabilirea pretului
Pretul va fi stabilit in functie de pretul original si se va scadea timpul de folosire, gradul de uzura, defecte daca exista, daca produsul se afla in ambalajul original etc.